Project: Wit hand gibbons in Thailand

GS01WGTH

www.globalspirit.nlThailand is het geboorteland van de 4 meest voorkomende gibbons, waarvan de meest uitgespreide soort de Wit hand gibbon (Hylobates lar) is. Wit hand Gibbons zijn kleine, monogame, territoriale mensapen die leven in de hoge boomtoppen in het laaggelegen regenwoud in Zuid -Oost Azië. Wit hand gibbons worden kort voor zonsopgang actief en begroeten de dag met een luid gezang. Deze territoriale roep is uniek en wordt over de hele dag door steeds herhaald. Ze slingeren zich aan hun armen van tak naar tak, een efficiënte wijze van voortbeweging die ‘brachiatie’ of ook wel ‘armslingerbeweging’ wordt genoemd.

Het project

www.globalspirit.nlVrijwilligerswerk met Wit hand gibbons in Thailand; Het project is in 1992 opgericht. Het doel van dit project is om de gibbons, die uit gevangenschap komen, te rehabiliteren en streeft erna het regenwoud weer bewoonbaar te maken in een gebied waar deze dieren eerder leefden voordat ze werden gestroopt tot bijna uitsterving. Bovendien probeert het project problemen voor in de toekomst te voorkomen door voorlichting te geven aan de locale bevolking en de toeristen. Ze observeren ook de vrijgelaten gibbons en verzamelen gegevens om beter te begrijpen hoe deze gibbons zich gedragen nu ze terug zijn in het wild. Dit betekent ook dat ze een betere grip krijgen op de vrijgelaten gibbons en dat ze, de gibbons die nog op het project verblijven, in de toekomst nog efficiënter kunnen rehabiliteren.

Periode/duur

Werken op het project is het gehele jaar door mogelijk. Je mag zelf een aankomstdatum kiezen. Minimaal verblijf van 3 weken (en minimaal verblijf van 8 weken wordt gestimuleerd).

Projectvereisten

 • Minimum leeftijd van 18 jaar.
 • Goede conditie hebben en in het Engels kunnen communiceren.
 • Gevaccineerd zijn tegen DTP, hepatitis A en B. (voor eventuele overige vaccinaties en/of informatie adviseren we je contact op te nemen met de plaatselijke GGD of het havenziekenhuis in Rotterdam).

Kostenwww.globalspirit.nl

Periode Prijs per persoon
3 weken € 1.350,00
4 weken € 1.475,00
5 weken € 1.600,00
6 weken € 1.725,00
7 weken € 1.850,00
8 weken € 1.260,00
Elke extra week € 150,00
prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2017

(Het project wil de 8-weekse deelname en de deelname voor 3 maanden of langer stimuleren, daarom is de deelname prijs hiervoor goedkoper).

De prijzen zijn inclusief:www.globalspirit.nl

 • Accommodatie (+drinkwater)
 • Donatie aan het project
 • Training en begeleiding
 • Administratiekosten

Accommodatie

Je verblijft in een leuke, maar eenvoudige bungalow in een dorp vlakbij het regenwoud. Meestal deel je de slaapkamer met een andere vrijwilliger (vaak Stapelbedden). Er zijn gemeenschappelijke faciliteiten aanwezig zoals badkamer, keuken, woonkamer/eetruimte, televisieruimte, computerruimte en terras.

De werkzaamheden

www.globalspirit.nlHet vrijwilligerswerk met apen is gevarieerd en zal na een introductieprogramma plaatsvinden op verschillende afdelingen. Je taken kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het voorbereiden en klaarmaken van het voedsel voor de gibbons;
 • Voederen van de gibbons (2 maal per dag) + water verversen;
 • Schoonmaken van o.a. de verblijven, waterhouders en voederbakken;
 • Helpen met het bouwen van nieuwe verblijven, onderhoud en verrijking van onderdelen in de verblijven;
 • Gezondheidscontroles uitvoeren;
 • De gibbons observeren, zowel de gibbons in het opvangcentrum als de gerehabiliteerde gibbons in het regenwoud;
 • Het informatie centrum bemannen en de toeristen informeren betreffende het project en de gibbons. (De bezoekers hebben geen toegang tot het opvangcentrum zelf. Wel kunnen ze enkele gibbons van een afstand bekijken.);
 • Algemeen onderhoud.

Je werkt 6 dagen per week (ongeveer 7-8 uur per dag) en bent 1 dag vrij.

Projectlocatie

www.globalspirit.nlHet project is deels gelegen in het dorp en deels gelegen in het 5 minuten verder gelegen regenwoud in het zuiden van Thailand. Ondanks dat het project in het niet-toeristisch gedeelte van het schiereiland ligt, zijn er in de omgeving genoeg excursiemogelijkheden, zoals bijvoorbeeld bezoek aan de prachtige Phi Phi eilanden en kanoën in het mangrove gebied. Bezoek aan één van de mooie stranden is ook zeker de moeite waard en ligt op zo’n 20 minuten rijden van het project.

Reisinformatie

Je reist op eigen gelegenheid naar het project in Thailand. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

De projectstaf

www.globalspirit.nl Op het project werken een aantal vaste Thaise medewerkers. Het is een jong en enthousiast team dat het leuk vindt om met vrijwjlligers uit de hele werled samen te werken . De voertaal op dit project is Engels (en Thai).

Meer informatie

Extensive information Project White handed gibbons in Thailand (PDF)

Reis boeken

Klik hier om dit project te boeken.