Project: Aziatische olifanten in Thailand

GS03AOTH

www.globalspirit.nlDe Aziatische olifanten, nog steeds door velen bekend als de Indiase olifanten, hebben kleinere oren dan hun Afrikaanse verwanten, en slechts één vinger aan de slurftop i.p.v. twee. Hun slagtanden zijn klein en bij koeien soms geheel afwezig.

Deze diersoort wordt met uitsterven bedreigd, voornamelijk door de strijd met de mens om land, het stropen voor ivoor en ongelooflijk ook door het doden van de olifanten als sport. Ook worden vele olifanten misbruikt. Een eigenaar koopt vaak zijn olifant alleen om te kunnen bedelen voor eten en geld. Zo’n eigenaar heeft geen ervaring in het berijden en verzorgen van de olifant. Hierdoor wordt de olifant vaak gruwelijk behandeld en geslagen.

Ook zorgt het project voor honden en katten.

Het project

www.globalspirit.nlVrijwilligerswerk met olifanten in Thailand; Het project is in 1996 opgericht. Dit project vangt Aziatische olifanten op en probeert een beter thuis voor ze te zijn. Ze krijgen hier het juiste dieet en de juiste aandacht. Ook zamelt het project geld in voor het welzijn en de ontwikkeling van deze olifanten, zo organiseert het project bijvoorbeeld verschillende leerzame excursies om toeristen en scholen e.d. voor te lichten. Een van de andere programma’s van dit opvangcentrum is het planten van bomen in de omgeving. Hierdoor wordt de ecologische balans tussen de planten en de dieren aangemoedigd door het te herintroduceren van het regenwoud. Voor de komende 5 jaar zal elk jaar zo’n 25 hectare aan de bergkant worden beplant.

Periode/duur

 • Werken op het project is het gehele jaar door mogelijk.
 • Start iedere maandag.

Projectvereisten

 • Minimum leeftijd van 18 jaar, tenzij begeleidt door een ouder/verzorger.
 • In teamverband kunnen werken.
 • Flexibel zijn en lange uren willen maken.
 • Er zijn geen vaccinaties vereist voor dit project, maar aangeraden wordt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A.(Voor eventuele verdere vaccinaties en/of informatie adviseren we je contact op te nemen met de plaatselijke GGD of het havenziekenhuis in Rotterdam).

Kosten

www.globalspirit.nl
PeriodePrijs per persoon
1 week € 469,00
2 weken € 806,00
prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2017 (t/m 31 oktober. Voor prijzen na 31 oktober neem contact op met info@globalspirit.nl)

De prijzen zijn inclusief:

www.globalspirit.nl
 • Accommodatie
 • 3 maaltijden per dag
 • Donatie aan het project
 • Training en begeleiding
 • Transport gedurende de jungletochten
 • Administratiekosten

Accommodatie

Je verblijft in een bamboe hut in de jungle. De slaapkamers zijn voor 2 personen. Er zijn gemeenschappelijke faciliteiten zoals douches en toiletten aanwezig welke je deelt met andere deelnemers.

De werkzaamheden

www.globalspirit.nl

Voordat je start op het project krijg je eerst een introductie over de lokale condities en het olifantengebied. Vervolgens zal het vrijwilligerswerk met olifanten bijvoorbeeld bestaan uit en/of het leren van:

 • Het assisteren van de olifanten verzorgers (mahout) bij het baden en voederen van de olifanten en eventuele andere taken binnen en buiten het park.
 • Vaak mag je ook mee het regenwoud in (waar je ook overnacht), zodat je het geheime leven van de olifanten kan meemaken in hun natuurlijke leefomgeving.
 • Je zal ook leren over olifantenziekten en hoe je deze het beste kan behandelen, olifanten communicatie en heel soms worden er ook andere olifantenprojecten en ziekenhuizen bezocht.
 • Ook staat er vaak een bezoek op het programma bij een ‘Karen bergstam’ familie, die als traditie vaak voor olifanten en andere dieren zorgen. Het is ook mogelijk om hier mee te helpen.
 • Het planten van bomen in het regenwoud.
 • In sommige gevallen is het mogelijk dat je mee mag naar een reddingsactie en kan je uitgezonden worden naar verschillende gebieden

Je werkt 6 dagen per week (ongeveer 9 uur per dag) en bent 1 dag vrij.

Projectlocatie

www.globalspirit.nlHet project is gelegen in het Noord-Westen van Thailand. Het is een groene en bergachtige omgeving. De stad Chiang Mai ligt op ca. 60 km en is de op een na belangrijkste stad van Thailand. Behalve dat er in deze sfeervolle ommuurde stad erg mooie wats (tempels) staan, zijn er ook vele winkelmogelijkheden, zoals de beroemde avondmarkt. Er zijn hier genoeg excursies te doen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de Padaung-vrouwen (ook wel langnekken genoemd) in Mae Hong Son en het Nationaal Park Mae Surin.

Reisinformatie

Je reist op eigen gelegenheid naar Chiang Mai, Thailand. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstekt.

De projectstaf

www.globalspirit.nlHet project wordt geleidt door de oprichtster van het opvangcentrum. De overige staf bestaat uit een aantal andere vaste Thaise medewerkers/mahouts. Het zijn vriendelijke mensen die je tijdens je verblijf zullen begeleiden. De talen die hier gesproken worden zijn Engels (en Thai).

Meer informatie

Extensive information Project Asian Elephants in Thailand (PDF)

Reis boeken

Klik hier om dit project te boeken.