Project: Adriatische dolfijnen in Kroatië

GS07ADHRwww.globalspirit.nl

De Tuimelaar is de enige inwoner der dolfijnen die regelmatig gevonden wordt in de Adriatische zee. De Tuimelaar is ook een van de grootste dolfijnen uit deze omgeving en kan wel 3,5 meter lang worden.

Het project

Vrijwilligerswerk met dolfijnen Kroatië; Dit project is één van de projecten georganiseerd door een Kroatische NGO, gevormd om te zorgen voor wetenschappelijk onderzoek, het behoud en bewustzijn van de omgeving van de zee, waaronder met name de nadruk wordt gelegd op de Adriatische- en mediterrane zeeën.

www.globalspirit.nlHet Adriatische Dolfijnen Project is een lange termijn studie op het gebied van ecologie en behoud van de Tuimelaars (Tursiops truncatus) in het gebied rondom de eilanden Cres en Lošinj. Het doel van het project is om een beeld te krijgen betreft de populatiestand en de voortvarendheid van deze dolfijnen. Het onderzoek focust zich op de dolfijnen populatie betreft beweging, voeding, ecologie en de impact van menselijke activiteiten. Verzamelde gegevens worden regelmatig gebruikt om rapporten te schrijven betreft de status en ecologie van de Tuimelaar populatie, om zo een oplossing voor te kunnen stellen betreft een effectieve instandhouding van deze zoogdieren.

Periode/duur

Je bent welkom op het project tussen 07 mei en 21 september 2018. Aankomst op maandag en vertrek op vrijdag. Minimaal verblijf van 12 dagen.

Projectvereistenwww.globalspirit.nl

 • Minimum leeftijd van 18 jaar.
 • Vrijwilligers moeten een goede fysieke conditie hebben, kunnen zwemmen en standvastige benen hebben.
 • Tegen warme weersomstandigheden en voor lange periodes in een kleine boot zitten kunnen.
 • Geen last van zeeziekte hebben
 • In het Engels kunnen communiceren.

Kosten

12 dagen Prijs per persoon Prijs per persoon
Studenten
07 tot 18 mei
€ 900,-
€ 820,-
21 mei tot 01 juni
€ 900,-
€ 820,-
04 tot 15 juni
€ 980,-
€ 900,-
18 tot 29 juni
€ 980,-
€ 900,-
02 tot– 13 juli
€ 980,-
€ 900,-
16 tot 27 juli
€ 980,-
€ 900,-
30 juli tot 10 augustus
€ 980,-
€ 900,-
13 tot 24 augustus
€ 980,-
€ 900,-
27 augustus tot 07 september
€ 900,-
€820,-
10 tot 21 september
€ 900,-
€ 820,-
Prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2018.

www.globalspirit.nlDe prijzen zijn inclusief:

 • Accommodatie
 • 3 maaltijden per dag en drankjes (exclusief alcohol), (behalve het avondeten in een restaurant op de laatste avond)
 • Brandstofkosten boot
 • Donatie aan het project
 • Wetenschappelijke begeleiding
 • Lezingen door de onderzoekers betreft ecologie en bescherming van het marine gebied
 • Internet toegang
 • Certificaat van deelname aan het project
 • Administratiekosten

Accommodatie

www.globalspirit.nlJe verblijft in een leuk huis. Je deelt de slaapkamer met andere vrijwilligers. Er zijn gemeenschappelijke faciliteiten aanwezig zoals badkamer en keuken. Het huis is ook voorzien van een lounge, terras en wifi.

De werkzaamheden

Het vrijwilligerswerk met dolfijnen is gevarieerd en je taken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:

 • Als de zee rustig is en het weer is goed ga je mee de zee op om dolfijnen op te sporen. Soms zijn de dolfijnen snel gevonden, maar het kan ook een hele tijd duren;
 • Als de dolfijnen zijn gesignaleerd heeft ieder op de boot een eigen taak zoals het registreren van gegevens; bijv. van de tijd, het aantal en de duiken van de dolfijnen. Ook wordt het gedrag per dolfijn bestudeerd;
 • Het komt ook wel eens voor dat de boot gestopt wordt zodat je akoestische metingen kunt uitvoeren (geluidsgolven die de dolfijnen produceren). Door deze informatie wordt inzicht verkregen betreft het gedrag van de dolfijnen onder water;
 • Als de zee niet rustig is, blijf je op de basis en kan je meehelpen gegevens te analyseren en onderzoeksformulieren klaar te maken;
 • Ook worden er dan dagelijkse lezingen aangeboden die gaan over biologie, de omgeving van de zee of onderzoeksprocedures;
 • Ook wordt er van je verwacht de staf en studenten mee te helpen met bezoekers rond te leiden door het informatiecentrum en uitleg te geven over de tentoonstelling;
 • Het spreekt voor zich dat je ook meehelpt aan de dagelijkse huishoudelijke taken zoals het klaarmaken van het eten en onderhoud van het basis terrein.

Projectlocatie

www.globalspirit.nlDe veld -basis is gelegen in het oude dorp aan de oostkust van eiland van Lošinj in Kroatië. De kustlijn is erg divers en bestaat voornamelijk uit verschillende baaien en onderwater grotten. In het centrum bevindt zich een kleine haven. Het zeegebied in deze omgeving behoord tot de schoonste gedeelte van de Noord Adriatische zee, met een zicht onder water van meer dan 20 meter. Snorkelen en duiken in deze heldere zee behoord dan ook zeker tot de mogelijkheden. Er zijn nog andere excursie mogelijkheden zoals andere dorpen bezoeken met hun vele bezienswaardigheden.

Reisinformatie

Je reist op eigen gelegenheid naar het project in Kroatië. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

De projectstaf

www.globalspirit.nlEr werkt een internationaal onderzoeksteam mee aan het project, dat bestaat uit verschillende onderzoekers en studenten op het gebied van onder andere de biologie en ecologie. Het zijn enthousiaste mensen die graag al je vragen zullen beantwoorden en die je met plezier zullen begeleiden tijdens je verblijf. De voertaal op dit project is Engels.

Meer informatie

Project Adriatic dolphins in Croatia (PDF)

Boeking

Klik hier om dit project te boeken.