Project: Colobus apen in Kenia

GS12CAKE

www.globalspirit.nlDe zwart-witte colobus apen zijn prachtige dieren en leven in het oosten van Afrika. Ze hebben een mooie zwarte vacht, een contrasterende lange witte snor en bakkebaarden rondom het gezicht en hebben een ruige witte staart. Helaas leven er nog maar 3800 Angola zwart-witte colobus apen in Kenia en men schat dat er nog maar 10 tot 15000 leven op de hele wereld. De colobus apen worden hoofdzakelijk bedreigd door het verliezen van hun leefgebied. Maar de huisdieren industrie, verkeersongelukken en elektrocuties behoren ook tot de oorzaken.

Andere apen welke je zult ontmoeten indien je komt werken op dit project zijn:

 • Vervet: Als ex-huisdieren, wordt de opgevangen vervet groep gerehabiliteerd, zodat ze weer vrij gelaten kunnen worden in het wild. Let op hoe ze omgaan met de wilde groep rondom het project.
 • Sykes: Zijn het meest aanwezig en erg ondeugend; berg je snacks op, want ze grissen het zo voor je neus weg!
 • Bavianen: De gele bavianen zijn er in overvloed en zitten vol karakter.
 • Bush baby: Zijn luidruchtige nachtdieren. Deze grappige dieren zullen je in de avond vermaken.
 • Andere dieren: Recentelijk heeft het project gewerkt met eekhoorns, civet katten, vogels, het volgen van hagedissen en meer.

Het project

www.globalspirit.nlVrijwilligerswerk met apen in Kenia; Deze project organisatie is in 1997 opgericht. Hun missie is het promoten van behoud, onderhoud en bescherming van primaten, en dan in het bijzonder dat van de Angola zwart-witte colobus apen en hun leefgebied in Kenia. Het project werkt hieraan nauw samen met andere organisaties en locale gemeenschappen. Kort nadat het project was opgezet is gebleken dat alleen het colobus probleem te beperkt was om zich op te focussen. Daarom behandelt het project nu alle aspecten betreft mens/primaat conflicten in de omgeving.

Periode/duur

Vrijwilligers zijn het hele jaar door welkom. Je mag zelf een aankomst datum kiezen. Minimaal verblijf van 2 weken.

Projectvereisten

 • Minimum leeftijd van 21 jaar (vanaf 18 jaar in overleg).
 • Vrijwilligers moeten een redelijke fysieke conditie hebben en kunnen werken in vochtige en warme weersomstandigheden.
 • Er zijn geen vaccinaties vereist op dit project, maar we raden je aan om je te vaccineren tegen DTP, hepatitis A en Gele Koorts. Ook raden we je aan medicijnen tegen malaria te slikken (voor eventuele verdere vaccinaties en/of informatie adviseren we je contact op te nemen met de plaatselijke GGD of het Havenziekenhuis in Rotterdam).

Kosten

www.globalspirit.nl
PeriodePrijs per persoon
2 weken € 650,00
3 weken € 750,00
4 weken € 1.000,00
5 weken € 1.250,00
6 weken € 1.450,00
7 weken € 1.650,00
8 weken € 1.850,00
prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2017

De prijs is inclusief:

 • Accommodatie (inclusief wasservice, kok en schoonmaak)
 • 3 maaltijden per dag en water
 • Transport van en naar de luchthaven
 • Kluisje
 • Een donatie aan het project
 • Training en begeleiding
 • Administratiekosten

Kosten van eventuele safari’s en andere excursies kunnen worden georganiseerd en betaald op de projectlocatie.

Accommodatiewww.globalspirit.nl

Je verblijft in een ruim en goed onderhouden hoofd gebouw. De slaapkamer zal je met 1 of 2 andere vrijwilligers delen. Andere faciliteiten zoals keuken en badkamer zijn aanwezig en worden gedeeld met alle deelnemers. Een kok zal je voor lunch en diner goede Afrikaanse maaltijden voorschotelen. Het ontbijt is ook inclusief, maar maak je zelf klaar.

De werkzaamheden

Het vrijwilligerswerk met apen is gevarieerd en na een introductie kunnen je taken bestaan uit: www.globalspirit.nl

 • Het eten klaarmaken, voederen en verzorgen van de dieren, helpen met landbouwwerkzaamheden, redden van primaten en primaten vrijlatingen;
 • Werken met de locale gemeenschap (kinderen) aan educatie betreffende de dieren en hun leefgebied;
 • Het maken en repareren van de ‘colobridges’, het meehelpen terug brengen van bos, het onderhouden van de (apen)kooien;
 • Het meehelpen aan waardevolle verkeerstellingen van primaten en het inspecteren van gezonde bossen.

Je werkt 5 dagen per week (ongeveer 8 uur per dag) en je bent 2 dagen vrij.

Projectlocatie

Het project ligt aan de Zuidoost kust in een toeristisch gebied. Het mooie witte zandstrand hier is één van de meest spectaculaire ter wereld en ligt op 1 minuut loopafstand van het project. Het strand is bijna 16 km lang en is omringd door vele palmbomen. In de nabije omgeving vindt je ook bos en bouwland. De projectlocatie is in totaal 1,5 ha groot. In de tuin staan vele grote bomen waar regelmatig verschillende soorten apen vertoeven of langs trekken. www.globalspirit.nl

In je vrije tijd is het mogelijk een duik te nemen in het nabij gelegen zwembad van een hotel. Ook zijn er verschillende excursies te ondernemen zoals big game drives, bezoek aan Mombasa, tour door de mangroven, afkoelen onder een waterval in de Shimba Hills National Reserve, verschillende watersporten, etc.

Reisinformatie

Je reist op eigen gelegenheid naar Mombasa, Kenya. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt

De projectstaf

www.globalspirit.nlHet project bestaat uit een permanente staf van 10 personen. De staf is enthousiast, vriendelijk en vindt het leuk om vrijwilligers uit verschillende landen te trainen en met hen samen te werken. De taal die op dit project gesproken wordt is Engels.

Meer informatie

Extensive information Project Colobus monkeys in Kenya (PDF)

Boeking

Klik hier om dit project te boeken.