Project: Zeeschildpadden in Italië

GS14ZSIT

www.globalspirit.nlZeeschildpadden zijn grote luchtademende reptielen die voornamelijk voorkomen in de tropische en subtropische zeeën. Door hun gestroomlijnde lichaam en grote flippers kunnen ze zich opmerkelijk goed voortbewegen in de zee. Hoewel zeeschildpadden het grootste gedeelte van hun leven doorbrengen in de zee, zijn ze wel afhankelijk van land voor hun voortplanting.

Dit project is voornamelijk geïnteresseerd in het behoud van de Loggerhead (Caretta caretta)en is één van de drie zeeschildpad soorten die kan worden aangetroffen in de Mediterrane zee.

Het project

www.globalspirit.nlVrijwilligerswerk met zeeschildpadden in Italië; Dit project is opgericht in maart 2003. Het doel is om zeegebieden te beschermen en dan in het bijzonder de zeeschildpadden en hun leefgebied. Om hun doel te bereiken maakt het project gebruik van geavanceerde studies, onderzoeken en educatieve campagnes.

Men focust zich op de interactie tussen zeeschildpadden en de vismethodes die gebruikt worden in Italië, het volgen van de dieren, studie betreft het voedsel scala, gestrande dieren, migraties, studie betreft o.a.parasieten op de Caretta Caretta, een educatie programma voor vissers en educatie voor toeristen en schoolkinderen betreft zeeschildpadden en hun leefomgeving.

Periode/duur

www.globalspirit.nlVrijwilligers zijn in 2013 welkom in de maanden juni en juli. Start elke zaterdag van de week. Minimaal verblijf van 1 week.

Projectvereisten

 • Minimum leeftijd van 21 jaar (jongere vrijwilligers in overleg)
 • Enthousiast en hardwerkend
 • Goed aanpassingsvermogen
 • Liefde voor dieren

Kosten

Periode / accomodatie Prijs per persoon
1 week in mobile home € 415,00
elke extra week in mobile home € 320,00
1 week in eigen tent € 315,00
elke extra week in eigen tent € 220,00
prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2017

De prijs is inclusief: www.globalspirit.nl

 • Accommodatie in mobile home of standplaats voor eigen tent
 • 3 maaltijden per dag en drankjes
 • Training en begeleiding
 • Lidmaatschap projectorganisatie
 • Administratie kosten

Accommodatie

www.globalspirit.nl Dit jaar is de accommodatie voor vrijwilligers in een mobile home op een leuk vakantie park. Er is plaats voor 3 vrijwilligers in dezelfde periode en normaal gesproken zul je een slaapkamer delen met een andere vrijwilliger. Er is een badkamer met wastafel, douche en toilet en een volledig ingerichte keuken (welke door alle deelnemers en de assistent researcher wordt gedeeld). De mobile home heeft airco, Wifi en tv. Er is een overdekte veranda en staat vakbij het strand. Ook is er de mogelijkheid om met een eigen tent te komen. Je krijgt dan een staanplaats op hetzelfde vakantiepark.

De werkzaamheden

Het vrijwilligerswerk met schildpadden kan, na een introductie betreft de week activiteiten, bestaan uit:

 • Activiteiten bij het turtle emergency centre;
 • Het verzamelen van gegevens op het strand van gestrande dieren;
 • Het verwerken en de reorganisatie van de verzamelde gegevens van de vorige dag;
 • Educatieve activiteiten voor toeristen op het strand;
 • Wanneer de vissersboot in de middag terugkomt in de haven: het verzamelen van gegevens en werkzaamheden verrichten rondom de zeeschildpadden die per ongeluk gevangen zijn door visnetten. (Het kan zijn dat een gewonde zeeschildpadden moet worden vervoerd naar het dierenziekenhuis 60 km van het project vandaan. Vrijwilligers begeleiden de onderzoekers hierbij)

Je werkt 6 dagen per week (ongeveer 7/8 uur per dag) en je hebt 1 dag vrij per week. De staf zal bij interesse een aantal leuke activiteiten voor de vrijwilligers organiseren.

Projectlocatie

www.globalspirit.nlHet project ligt in een vissersdorp in het Noordwesten aan de Adriatische zee. Het is niet alleen een verwelkomend toeristengebied, maar het is ook nog steeds één van de grootste vishavens in Europa. Er zijn vele gezellige restaurantjes gevestigd aan het strand en de boulevard. Ook zijn er veel uitgaansmogelijkheden.

Vanuit hier kun je leuke excursies maken zoals het bezoeken van de stad Ravenna en Bologna, Venetië, het Delta Po Natuur Park met haar vele natuurexcursies (inclusief wouden zoals Bosco della Mesola), of gewoon lekker relaxen op het strand, etc.

Reisinformation

Je reist op eigen gelegenheid naar Ferrara of Ravenna (via Bologna). Gedetailleerde reisgegevens zullen na je boeking worden vertrekt.

Projectstaf

www.globalspirit.nlDe projectstaf bestaat uit 4 personen: O.a de oprichtster van het project die tevens biologe en onderzoekster is, een bioloog, een assistent onderzoeker en een dierenarts die gespecialiseerd is wildleven en werkt samen in het emergency centre met de zeeschildpadden. Deze staf werkt niet altijd in dezelfde tijd. Het is een enthousiast team en vindt het erg leuk om vrijwilligers te trainen en met hen samen te werken en hen veel te leren. De taal die op dit project gesproken wordt is voornamelijk Engels.

Meer informatie

Extensive information Project Sea Turtles in Italy (PDF)

Boeking

Klik hier om dit project te boeken.