Project: Marine adventure in Zuid-Afrika

www.globalspirit.nlGS21MAZA

De project locatie is het thuis van fascinerend zee leven, waaronder: Bottlenose dolphins, Common dolphins, Orca’s, Soutern Right whales, Humpback whales en Bryde’s whales.

Het project

www.globalspirit.nlVrijwilligerswerk met zeedieren in Zuid-Afrika; Het project hecht veel waarde aan de samenwerking met de locale bevolking. Samen staan ze voor- en werken ze aan natuurbehoud om zo zee leven (met name walvissen en dolfijnen) te ondersteunen. Dit doen ze d.m.v. management verbetering, onderzoek en educatie. Dit project geeft vrijwilligers een unieke mogelijkheid om te werken met marine leven door het combineren van educatie, natuurbehoud, lokaal ontwikkelingswerk, wetenschap en toerisme.

Periode/duur

Vrijwilligers zijn het gehele jaar door welkom (Behalve in de periode 15 december - 15 januari). Je mag je eigen aankomst datum bepalen, maar aangeraden wordt om te starten op een maandag. Minimum verblijf van 2 weken.

Projectvereisten

 • Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar;
 • Zich in willen zetten voor natuurbehoud en graag buiten werken;
 • Er zijn geen vaccinaties verplicht voor deelname aan dit project, maar geadviseerd wordt DTP en Hepatitis A (voor eventueel andere vaccinaties en/of informatie adviseren we je contact op te nemen met de GGD of het Havenziekenhuis in Rotterdam)

Kosten

www.globalspirit.nl
PeriodPrijs per persoon
2 weken € 900,00
3 weken € 1.350,00
4 weken € 1.800,00
elke extra week € 410,00
prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2017.

De kosten zijn inclusief:

www.globalspirit.nl
 • Accommodatie
 • 3 maaltijden per dag en niet alcoholische drankjes
 • Activiteiten die deel uitmaken van het programma
 • Een donatie aan het project
 • Training en begeleiding
 • Administratie kosten

Accommodatie

De accommodatie bestaat uit een huis speciaal voor vrijwilligers. Normaal gesproken deel je de slaapkamer met andere vrijwilligers. Faciliteiten zoals keuken en badkamer worden gedeeld door alle deelnemers.

De werkzaamheden

Het vrijwilligerswerk met zeedieren is gevarieerd en je taken kunnen bestaan uit:

 • Het assisteren van het team bij boot trips door o.a. het verzamelen van gegevens, het controleren van de baai en foto’s nemen van dolfijnen, walvissen en ander zee leven;
 • Het assisteren in toeristische activiteiten, zoals dolfijnen en walvissen eco-tours, zee kayaking, township tours, rivier excursies;
 • Het controleren en schoonmaken van stranden en kust regio’s;
 • Betrokkenheid in ontwikkelingsprogramma’s voor de locale bevolking (bijv. kinder crèche);
 • Het voorlichten van schoolkinderen voornamelijk betreft natuurbehoud;
 • Onderhoud en schoonmaken van vis tanks en het aquarium;
 • Het verzamelen van vis voedsel en vis voor het aquarium;
 • (zee) monsters nemen, etiketteren en controleren van vis soorten;
www.globalspirit.nl

Het project werkt ook nauw samen met het ‘dolphin research program’. Dit houdt in dat de werkschema’s van beide zullen worden gecombineerd om vrijwilligers het beste van zowel dolfijnen/walvissen onderzoek als ook van bescherming van het zeemilieu en educatie te kunnen aanbieden.

Je werkt 5 dagen per week (maandag t/m vrijdag) voor ongeveer 8 uur per dag. In de avond en in het weekend ben je vrij. Er kunnen verschillende leuke activiteiten voor je worden georganiseerd in je vrije tijd.

Project locatie

www.globalspirit.nlHet project is gelegen aan de beroemde tuinroute van Zuid-Afrika en wordt gekarakteriseerd door uitgestrekte, onaangetaste goudgele stranden, een dramatisch rotsachtig schiereiland, intrigeren lagunes en riviermondingen, inheemse bossen en onaangetaste rivieren en zee.

Er zijn veel dingen te doen in je vrije tijd, zoals: paardrijden, zeilen, mountainbike tochten, duiken, surfen, golfen, wandeltochten, vogel observatie tochten, bungee jumping, canopy tours, bezoek aan Monkeyland, bezoek aan het olifanten park, het maken van een game drive (safari tocht), etc.

Reisinformatie

Je reist op eigen gelegenheid naar het project in Zuid-Afrika. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

De project staf

www.globalspirit.nlHet project bestaat uit een permanente staf van 4 personen en zij werken nauw samen met de zusterorganisatie welke een permanente staf heeft van 12 personen. De project staf is enthousiast, vriendelijk en werkt met veel plezier samen met internationale vrijwilligers. De voertaal op dit project is Engels.

Meer informatie

Extensive information Project Marine Adventure in South Africa. (PDF)

Boeking

Klik hier om dit project te boeken.