Project: Paarden in Zuid-Afrika

GS22PAZA

www.globalspirit.nlMomenteel wonen er paarden van verschillende rassen op het project. Van Friezen en Percherons tot Nooitgedachts en Boerperde (de 2 laatste zijn Zuid-Afrikaanse rassen). Een aantal van deze paarden nemen deel aan de strand trails en de andere lopen vrij rond op de boerderij. Ook wonen er oudere paarden welke niet langer kunnen werken en zij verblijven op de boerderij om van hun oude dag te genieten en zijn direct ook gezelschap voor de paarden welke worden gerehabiliteerd.

Het project

Vrijwilligerswerk met paarden in Zuid-Afrika; Het project is in 1988 opgericht en heeft als hoofddoel het redden en vervolgens het rehabiliteren van misbruikte en verwaarloosde paarden. Het project heeft 236 hectare grond en kleinere omheinde stukken land tot haar beschikking om accommodatie te bieden aan de paarden welke in sociale groepen zijn verdeeld. Op dit moment geeft de boerderij een thuis aan paarden, ezels, koeien, varkens, struisvogels, honden, katten, en nog veel andere kleinere dieren en vogels. www.globalspirit.nl

Het project is verdeeld in 2 gedeelten: Het Rehabilitatie Centrum en de Paarden Trail. Deze laatst genoemde onderhoud het Rehabilitatie Centrum, want het project heeft geen officiële sponsoring van bijvoorbeeld de overheid. Het project organiseert verschillende paarden tochten waar ook vrijwilligers mee mogen helpen en in worden betrokken.

Periode/duur

Vrijwilligers zijn het hele jaar door welkom. Je mag je eigen aankomst datum kiezen. Minimum deelname van 2 weken (deelname van 4 weken heeft de voorkeur). Deelname korter dan 2 weken op aanvraag.

Projectvereisten

 • Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar, tenzij begeleidt door een ouder/verzorger;
 • Een passie en liefde hebben voor paarden en andere dieren en in het Engels kunnen communiceren;
 • Ervaring in paardrijden is het een pré maar het is niet vereist;
 • Er zijn geen vaccinaties verplicht voor deelname aan dit project, maar we raden je te laten vaccineren tegen DTP en Hepatitis A (Voor eventueel andere vaccinaties en/of informatie adviseren we je een bezoek te brengen aan de GGD of het Havenziekenhuis in Rotterdam).

Kosten

www.globalspirit.nl
PeriodePrijs per persoon
2 weken € 1.135,00
3 weken € 1.535,00
4 weken € 1.835,00
elke extra week (na 4 weken) € 330,00
prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2017

Deze kosten zijn inclusief:

www.globalspirit.nl
 • Accommodatie
 • 3 maaltijden per dag, snacks en niet alcoholische dranken
 • Transport naar en van verschillende werk terreinen
 • Een donatie aan het project / redding van een verwaarloosd paard
 • Training en begeleiding
 • Administratie kosten

Accommodatiewww.globalspirit.nl

Vrijwilligers zullen verblijven in 1 van de 2 leuke cottages welke beschikking heeft over een tv en een wasmachine. Normaal gesproken zal je de slaapkamer delen met 1 andere vrijwilliger. Andere faciliteiten zoals keuken en badkamer zal je delen met alle deelnemers. Ook heb je toegang tot het zwembad en de tennisbaan (momenteel onder constructie).

De werkzaamheden

Het werk van vrijwilligerswerk met paarden is gevarieerd en je taken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:

 • Het mixen van voedsel;
 • Het voederen van de paarden en hun drinkwater verversen (2 maal per dag);
 • Helpen met de verzorging van de rehabilitatie en de trail paarden en de andere dieren;
 • Werken met jonge paarden in de dekking en opleiding gebieden;
 • Het rijden van verschillende paarden tochten (met o.a. Internationale toeristen);

Je werkt 5 dagen per week, ongeveer 9 uur per dag. Ieder week ben je op zaterdag en zondag vrij, tenzij je op het project nodig bent voor het weekend.

Project locatie

www.globalspirit.nlHet project is gelegen langs de Zuid-Afrikaanse Oost Kaap aan de Indische Oceaan. Dit gebied wordt beschreven als een klein paradijsje en wordt o.a. gekarakteriseerd door uitgestrekte, onaangetaste witte stranden.

Er zijn ook genoeg dingen te doen in je vrije tijd zoals: het maken van een game drive in een privé game reservaat vlakbij het project, interact bijv. met olifanten en leeuwen welpjes, zeilen, surfen, zwemmen, zonnebaden, volleyballen, quad rijden, fietsen, etc.

Reisinformatie

Je reist op eigen gelegenheid naar het project in Zuid-Afrika. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

De project staf

www.globalspirit.nlDe permanente project staf bestaat uit 3 personen welke close samenwerken met de vrijwilligers. Deze staf is enthousiast en geniet van het trainen en samenwerken met Internationale vrijwilligers. De taal die op dit project wordt gesproken is Engels.

Meer informatie

Extensive information Project Project Horses in South Africa (PDF)

Boeking

Klik hier om dit project te boeken.