Project: Zeeschildpadden in Kenia

GS27ZSKE

Zeeschildpadden zijn grote luchtademende reptielen die voornamelijk voorkomen in de tropische en subtropische zeeën. Door hun gestroomlijnde lichaam en grote flippers kunnen ze zich opmerkelijk goed voortbewegen in de zee. Hoewel zeeschildpadden het grootste gedeelte van hun leven doorbrengen in de zee zijn ze wel, ten behoeve van hun voortplanting, afhankelijk van land. De wijfjes komen aan land om hun eieren te leggen in het zand. www.globalspirit.nlKleine zeeschildpadjes starten hun leven dan ook niet in zee maar op het land.

Dit project is geïnteresseerd in het behoud van verschillende zeeschildpadden en zijn in het bijzonder geïnteresseerd in de Leatherback-, de Green- en de Hawksbill zeeschildpad, welke allen nesten op de stranden van Kenia.

Het project

www.globalspirit.nlVrijwilligerswerk met zeeschildpadden in Kenia; Het project is in 1979 opgericht als onderdeel van een al bestaande organisatie die staat voor het behoud van zeeleven. Dit project is opgezet om de zeeschildpadden en hun omgeving in Kenia te beschermen door o.a. rehabilitatie, onderzoek, educatie, campagnes en locale bevolkingsontwikkeling. Het betrekken van de locale bevolking is een essentieel onderdeel van het project met als doel het blijvend te houden voor de toekomst.

Periode/duur

Vrijwilligers zijn het gehele jaar door welkom (behalve in de maand december in overleg). Start bij voorkeur op maandag en minimum verblijf van 2 weken.

Projectvereisten

 • Minimum leeftijd van 18 jaar;
 • In het Engels kunnen communiceren;
 • Er zijn geen vaccinaties vereist voor dit project, maar aangeraden wordt een vaccinatie tegen D(K)TP en hepatitis A en Gele koorts. Ook wordt aangeraden om malaria tabletten te slikken (Voor eventuele verdere vaccinaties en/of informatie adviseren we je contact op te nemen met de plaatselijke GGD of het havenziekenhuis in Rotterdam).

Kosten

www.globalspirit.nl
PeriodePrijs per persoon
2 weken € 830,00
3 weken € 1.105,00
4 weken € 1.365,00
elke extra week € 250,00
prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2017

Deze kosten zijn inclusief:

 • Accommodatie
 • 1 maaltijd (lunch) per dag (niet in het weekend)
 • Donatie aan het project
 • Training en begeleiding
 • Administratie kosten

Accommodatie

www.globalspirit.nl

De accommodatie voor vrijwilligers is in een nieuw huis dat op het project kamp staat en is slechts 5 minuten lopen naar de oceaan. Normaal gesproken deel je een slaapkamer en badkamer met een andere vrijwilliger. Er is warm en koud stromend water, 2 overdekte woonruimten en een overdekte eetgelegenheid. Ook is er een klein dompelbad om in af te koelen.

Het werk

Na je aankomst krijg je eerst een introductie. Hierna zullen de werkzaamheden van vrijwilligerswerk met schildpadden voornamelijk bestaan uit:

 • Strand patrouilles: Assisteren bij schildpad patrouilles, welke vaak ‘s nachts op verschillende uren gedaan worden, om te helpen bij activiteiten zoals het volgen en/of beschermen van nesten en de net uit de eieren gekomen schildpadjes; Assisteren bij marine patrouilles om informatie te verzamelen betreft illegale visactiviteiten en gedode zeeschildpadden;
 • Het uitgraven van nesten: Nadat een zeeschildpad heeft genest is het belangrijk om te weten welke hoeveelheid eieren succesvol zijn gelegd;
 • Assisteren bij vrijlating van zeeschildpadden en onderzoek: Deelname in het vrijlaten van zeeschildpadden en gerelateerd onderzoek is een erg populaire activiteit bij vrijwilligers en is ook iets waar je zeker bij betrokken zult zijn gedurende je verblijf op het project;
 • Schildpad rehabilitatie: Het is mogelijk dat er een zeeschildpad in rehabilitatie zit gedurende je verblijf op het project. De hulp van vrijwilligers is dan vereist bij het voederen, het schoonhouden van de tank en het meenemen van de zeeschildpad voor een ‘bad’.
 • Eens per maand onderzoek betreft milieuvervuilingen;
 • GPS mapping;
 • Bepaalde perioden per jaar, het tellen van zeeschildpadden in de marine park lagune;
 • www.globalspirit.nl
 • Herplanting van mangroven;
 • Het analyseren van onderzoeksgegevens;
 • Assisteren bij educatie activiteiten;
 • Assisteren bij ontwikkeling activiteiten voor de locale bevolking.

Je werkt 5 dagen/nachten per week (ongeveer 7/8 uur per dag 2/3 uur per nacht) en hebt 2 dagen vrij per week.

Project locatie

www.globalspirit.nlHet project is gesitueerd aan de Noordoost kust van Kenia en ligt in een echt Swahili (of Bajuni) vissersdorp dat over de jaren heen is uitgegroeid tot een klein strand oord. Er is een goed aanbod aan winkels in de omgeving evenals medische benodigdheden. Er zijn internet faciliteiten, locale- en toeristen eetgelegenheden en 2 leuke Afrikaanse bars/disco’s.

Buiten het relaxen op het strand zijn er ook genoeg andere dingen te doen in je vrije tijd. Zoals buitengewone snorkel en duik condities, lange wandelingen over het strand, boot en dhow boot trips, bezoek aan het Arabuko-Sokoke Forest, bezoek aan de grotere stad Malindi, etc.

Reis informatie

Je reist op eigen gelegenheid naar het project in Kenia. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

De project staf

www.globalspirit.nlDe projectstaf bestaat uit een 18 full time stafDe staf is reuze enthousiast en vindt het leuk om met nationale en international vrijwilligers samen te werken en je veel te leren. De voertaal op dit zeeschildpadden project is Engels.

Meer informatie

Extensive information Project Sea turtles in Kenya (PDF)

Boeking

Klik hier om dit project te boeken.