Project: Zeeschildpadden in Kenia

GS27ZSKE

Zeeschildpadden zijn grote lucht ademende reptielen die voornamelijk voorkomen in de tropische en subtropische zeeën. Door hun gestroomlijnde lichaam en grote flippers kunnen ze zich opmerkelijk goed voortbewegen in de zee. Hoewel zeeschildpadden het grootste gedeelte van hun leven doorbrengen in de zee zijn ze wel, ten behoeve van hun voortplanting, afhankelijk van land. De wijfjes komen aan land om hun eieren te leggen in het zand. www.globalspirit.nlKleine zeeschildpadjes starten hun leven dan ook niet in zee maar op het land.

Dit project is geïnteresseerd in het behoud van verschillende zeeschildpadden en zijn in het bijzonder geïnteresseerd in de Leatherback-, de Green- en de Hawksbill zeeschildpad, welke allen nesten op de stranden van Kenia.

Het project

www.globalspirit.nlVrijwilligerswerk met zeeschildpadden in Kenia; Het project is in 1979 opgericht als onderdeel van een al bestaande organisatie die staat voor het behoud van zeeleven. Dit project zet zich met passie in voor de bescherming van Keniaanse zeedieren, met name zeeschildpadden, en hun leefomgeving. Dit doen zij o.a. door rehabilitatie, onderzoek, educatie, campagnes en lokale bevolkingsontwikkeling.

Periode/duur

www.globalspirit.nlVrijwilligers zijn het gehele jaar door welkom. Start bij voorkeur op maandag en minimum verblijf van 2 weken.

Projectvereisten

 • Minimum leeftijd van 18 jaar (tenzij begeleidt door een ouder/verzorger);
 • In het Engels kunnen communiceren;
 • Er zijn geen vaccinaties vereist voor dit project, maar geadviseerd wordt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A en Gele koorts. Ook wordt aangeraden om malaria tabletten te slikken (Voor eventuele verdere vaccinaties en/of informatie adviseren we je contact op te nemen met de plaatselijke GGD of het Havenziekenhuis in Rotterdam).

Kosten

www.globalspirit.nl
PeriodePrijs per persoon
2 weken € 795,00
3 weken € 1.060,00
4 weken € 1.310,00
elke extra week € 250,00
prijzen zijn geldig voor de genoemde periodes in het jaar 2018
www.globalspirit.nl

Deze kosten zijn inclusief:

 • Accommodatie
 • 1 maaltijd (lunch) per dag (niet in het weekend)
 • Donatie aan het project
 • Training en begeleiding
 • Administratie kosten

Accommodatie

De accommodatie voor vrijwilligers is in een gezellig huis dat op het project kamp staat en is slechts 5 minuten lopen naar de oceaan. Er zijn 4 tweepersoonsslaapkamers met elk een eigen badkamer.www.globalspirit.nl De kamers grenzen aan een mooie, zonnige binnenplaats/tuin waar je ook een klein dompel zwembad vindt om in af te koelen. Normaal gesproken deel je een slaapkamer met een andere vrijwilliger. Voor gezamenlijk gebruik zijn er 2 overdekte terrassen en eetgedeeltes en een keuken.

Het werk

Na je aankomst krijg je eerst een introductie. Hierna zullen de werkzaamheden van vrijwilligerswerk met schildpadden bestaan uit het meehelpen aan diverse programma’s:

 • Nest bescherming en onderzoek programma: www.globalspirit.nlAssisteren bij schildpad patrouilles, welke vaak ook ‘s nachts op verschillende uren gedaan worden, om te helpen bij activiteiten zoals het zoeken naar nest activiteiten en nesten waarvan de eieren uitkomen, zoeken naar gestrande zeeschildpadden, assisteren bij marine patrouilles betreft illegale activiteiten, het verzamelen van gegevens van nestelende zeeschildpad vrouwtjes (zoals meten en labelen), het voorzichtig verplaatsen van nesten naar een veiligere locatie. Nestelen van zeeschildpadden en ook het uitkomen van eieren gebeurd het bijna het gehele jaar door. Maar de drukste periode hiervoor is april – oktober.
 • Net vrijlatings- en onderzoek programma:www.globalspirit.nl Dit programma is opgezet in samenwerking met de lokale vissers en je taken kunnen bestaan uit het assisteren bij de schildpad onderzoeken zoals controleren op parasieten en verwondingen. Het verzamelen van gegevens zoals meten en gewicht. Indien de schildpad gezond en niet gewond is deze weer vrijlaten op een passende locatie. ;
 • Het schildpad rehabilitatie centrum:Het is mogelijk dat er een zeeschildpad in rehabilitatie zit gedurende je verblijf op het project. De hulp van vrijwilligers is dan vereist bij o.a. het voederen en schoonmaken van de schildpad, www.globalspirit.nl het schoonhouden van de tank, voedsel bereiden, de info borden up-to-date houden, het meenemen van de zeeschildpad voor een ‘bad’ (alleen voor goede zwemmers) en af en toe assisteren bij het rondleiden van bezoekers.
 • Onderwijs- en bewustwording in de lokale gemeenschap: Met dit programma geeft het project educatie aan lokale scholen en probeert waar mogelijk de lokale bevolking te helpen. Als vrijwilliger help je mee met o.a. strand schoonmaak dagen, herplanting van mangrove dagen, assisteren bij het bezoek van schoolkinderen aan het project en andere educatieve werkzaamheden.
 • www.globalspirit.nl

Je werkt 5 dagen/nachten per week en zaterdag en zondag ben je vrij.

Projectlocatie

www.globalspirit.nlHet project is gesitueerd aan de Noordoost kust van Kenia en ligt in een echt Swahili (of Bajuni) vissersdorp dat over de jaren heen is uitgegroeid tot een klein strand oord. Er is een goed aanbod aan winkels in de omgeving evenals medische benodigdheden. Er zijn internet faciliteiten, lokale- en toeristen eetgelegenheden en leuke Afrikaanse bars/disco’s.

Buiten het relaxen op het strand en op het project zijn er ook genoeg andere dingen te doen in je vrije tijd. Zoals buitengewone snorkel- en duik mogelijkheden, diverse boot trips, bezoek aan het Arabuko-Sokoke Forest, ruïnes, vlinder farm, kindertehuis, etc.

Reis informatie

Je reist op eigen gelegenheid naar het project in Kenia. Gedetailleerde reisinformatie zal na je boeking worden verstrekt.

De projectstaf

www.globalspirit.nlDe projectstaf bestaat uit een 18 full time staf. De staf is reuze enthousiast en vindt het leuk om met nationale en international vrijwilligers samen te werken en je veel te leren. De voertaal op dit zeeschildpadden project is Engels.

Meer informatie

Extensive information Project Sea turtles in Kenya (PDF)

Boeking

Klik hier om dit project te boeken.