Aflopende annuleringsverzekering

Deelnemers zijn niet verplicht om een annuleringsverzekering af te sluiten. Toch adviseren wij je dit zeker wel te doen, ook bij “last minute”boekingen. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren waardoor je genoodzaakt bent je reis uit te stellen of zelfs te annuleren. Wij als bemiddelingsorganisatie brengen hiervoor dan kosten in rekening. De kortlopende annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen vergoedt deze kosten. Niet allen de annuleringskosten tussen het moment van boeken en vertrek, maar ook de kosten van alle niet gebruikte reisdagen. Als de vakantie opeens moet worden afgebroken, krijg je deze dagen vergoed. Bovendien dekt deze verzekering ook de kosten die ontstaan door vertraging bij aankomst en vertrek.

Premie:
De premie bedraagt 5,5% van de reissom.

Toeslag:
De poliskosten bedragen € 3,50.
Als de verzekering gelijktijdig is afgesloten met de Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche, betaal je slechts eenmaal de poliskosten.
Over de premie en poliskosten is ca. 21% assurantiebelasting verschuldigd.

Prijzen en assurantiebelasting zijn onderhevig zijn aan (wettelijke) wijzigingen.

Tegelijk afsluiten:
De Annuleringsverzekering kan je het beste tegelijk afsluiten met het boeken van je reis. Als je daarmee 7 dagen of langer wacht, zijn de gevolgen van gebeurtenissen i.v.m. bestaande ziekten, afwijkingen of aandoeningen van de verzekering uitgesloten. Het is dus een hele zorg minder, wanneer u de Annuleringsverzekering direct bij de boeking afsluit.

Extra’s: Ook is het mogelijk om een Allrisk Annuleringsverzekering af te sluiten. Als je kiest voor Allrisk Annulering, dan bepaal je zelf of je de reis annuleert of eerder naar huis terugkeert. Doet je dat om een in de polisvoorwaarden genoemde standaard reden? Dan krijgt je 100% vergoed. Doe je dat om een andere reden? Bijvoorbeeld omdat je beste vriend(in) ernstig ziek is geworden, of als je toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen? Dan krijgt je 75% van de annuleringskosten of afbrekingsvergoeding uitgekeerd. Let op je hebt geen recht op een uitkering als je de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat:
- je geen zin meer hebt;
- de weersomstandigheden niet goed zijn. Bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon;
- de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
- er zich een calamiteit voordoet die het Calamiteitenfonds vergoedt.
Mocht je de allrisk annulering wilen afsluiten, geeft dit dan aub aan op het boekingsformulier onder de ‘eventuele of aanvulende opmerkingen’.

Voor de exacte polisvoorwaarden en meer uitgebreide informatie betreft deze Annuleringsverzekering verwijzen wij je naar: Europeesche Verzekeringen.